Mobil redningsbåt på Femunden

Redningsselskapet inviterer til høytidelig skipsdåp i Synnervika 25. juni.
Det er første gang redningsselskapet døper en båt i innlandet, og det er første gang det døpes ei mobil redningsskøyte.
Det er allerede klart at redningsselskapets generalsekretær Monica Christensen Solås kommer til dåpen.

02. Juni 2005
Tore Østby - Fjell-Ljom

Den nye redningsbåten blir svært mobil.
Foto: Tore Østby.

Navnet til den nye redningsbåten er foreløpig strengt hemmelig. UNI stiftelsen har bidratt med over 60% av finansieringen, og får dermed retten til å bestemme navn.
Båten med utstyret som hører til er kostnadsberegnet til 800.000,- kroner. UNI-stiftelsens bidrag er 500.000,- kroner. I tillegg har Femunden Sjøredningstjeneste mottatt en gave på 40.000,- kroner fra Ragna og Kåre Ingebrigtsens stiftelse i Trondheim. Resten av pengen satser Redningsselskapet på å få inn lokalt i Rørosområdet. Bedriftene på Røros har allerede mottatt brev, og etter hvert blir det muligheter også for privatpersoner til å gi.

Stor rekkevidde
Femunden Sjøredningstjeneste skal ha Synnervika som base, og opererer i alle innsjøene innenfor tre timers kjøring i Sør-Trøndelag og Hedmark. Det betyr at båten er aktuell for aksjoner helt opp til Selbusjøen i Nord-vest.
Båten er utstyrt med to påhengsmotorer, og beveger seg svært hurtig på vannet. Båten er utviklet i de tusen sjøers land Finland, og skal stå i beredskap på en biltilhenger med trekkvogn. I tillegg til dette er den utstyrt med blant annet hjertestarter, brannslokningsutstyr og førstehjelpsutstyr.

Stor festivitas
En dåp av ei ny redningsskøyte er en høytidelig affære. Båten med base i Synnervika blir den 134 dåpen i rekken. Begivenheten blir ekstra historisk, i og med at det dreier seg om en mobil båt med base i innlandet. Dåpen foregår samme dag som båthavna i Synnervika har åpning. Styreleder i Femunden Sjøredningstjeneste Bjørn Sandnes håper det kommer mange fra lokalsamfunnet for å overvære begivenheten. Det er blant annet satt opp flere busser.
Henning Oterhals tok initiativet til å få en mobil redningsbåt i området. Det skjedde etter en nattlig redningsaksjon etter en tysker som omkom etter kanovelt. Konklusjonen etter den redningaksjonen var at det trengtes bedre utstyr for å håntere slike situasjoner. Gjennombruddet for å få til dette var tilskuddet som kom fra UNI-stiftelsen, sier han. Nå håper Oterhals at også lokalbefolkningen støtter opp om saken.



Tore Østby - Fjell-Ljom

© Alle rettigheter reservert Fjell-Ljom og AS Avisdrift.


redaksjonen@fjell-ljom.no Fjell-Ljom

Tilbake Neste artikel